Amstel alaus istorija


„Amstel“ alaus istorija prasidėjo 1870 metais, kuomet įkūrėjai – De Pesters ir Van Marwijk-Kooy susižavėjo Bavarijos alaus gaminimo būdais. Ant Amstelio upės krantų pastatyta alaus darykla nuo pat veiklos pradžios žavėjo inovacijomis. „Amstel“ darykla pirmoji Olandijoje pradėjo pardavinėti alų skardinėse, 1964 metais išrado be atidarytuvo atsidarančius kamštelius „Fliptoper“, o visai nesenai rinkai pristatė „Amstel Radler“ alaus kokteilius. Šiandien „Amstel“ yra 6-tas pagal dydį tarptautinis alaus prekės ženklas, kurio produkcija parduodama net 75 šalyse. Pasauliniu mastu kasmet parduodama daugiau nei 10 mln. hektolitrų alaus. Iš kartos į kartą perduodamos žinios garantuoja išskirtinę „Amstel“ alaus kokybę, kurią lydi malonus, socialus, paprastas ir nuoširdus prekės ženklo įvaizdis.

Apie kokybę kalba apdovanojimai


Aukščiausias įvertinimas, kurį gali skirti kiekvienas alaus mėgėjas – padėka alaus gamintojams. O gautus apdovanojimus, kurie pagrindžia „Amstel“ alaus kokybę, skaičiuojame nuo pat gamybos pradžios. Pirmąjį oficialų apdovanojimą „Amstel“ gavo praėjus dešimtmečiui nuo daryklos įkūrimo – tai buvo, 1883 metais tarptautinėje eksporto prekybos parodoje laimėti aukso medaliai. „Amstel“ alus taip pat buvo apdovanotas garbės diplomais tarptautinėje maisto parodoje, vykusioje Amsterdame 1887 metais, bei 1889 metais tarptautiniame konkurse Briuselyje.

Lėtai virtas, ilgai brandintas


Negali būti nei per daug, nei per mažai, netgi vidutiniškai – tikslumas čia vienas iš svarbiausių faktorių. „Amstel“ alus gaminamas ypač kruopščiai ir nuosekliai – tik taip pavyksta išgauti sodrų alaus skonį. Nuo pat alaus gamybos pradžios, ledinis Amstelio upės vanduo, buvo viena iš pagrindinių priemonių, padėjusių kontroliuoti temperatūrą gaminant alų. Alus verdamas lėtai, palaikant tinkamą temperatūrą, o brandinimo procesas vyksta itin ilgai, nes būtent tai sukuria tobulai subalansuoto skonio pojūtį. Sodrus, tačiau tuo pačiu ir švelnus alaus skonis su lengvu apynių kartumu – tokį rezultatą sukūrė gilios „Amstel“ alaus gamybos tradicijos.

Nuo šiol tradicinis skonis – naujose „Amstel“ pakuotėse


Gamybos tradicijas puoselėjantį „Amstel“ alų nuo šiol rasite naujo dizaino pakuotėse. Didesnio tūrio 0,5 l skardinėse ir subtiliuose 0,33 l žalio stiklo buteliukuose išpilstytas alus atitiks kiekvieno istorinio olandiško alaus gerbėjo lūkesčius. Baruose galima paragauti ir pilstomo „Amstel“ alaus. Barų kultūros mėgėjams – pilstomo „Amstel“ alaus skoninės ir aromatinės savybės geriausiai atsiskleis grakštaus dizaino firminėse „Amstel“ taurėse.

Kur rasti


„Amstel“ alaus galite rasti visuose didžiuosiuose prekybos tinkluose

ir baruose. Barų žemėlapis pateikiamas žemiau.

Bennet distributors

Platintojo UAB „Bennet distributors“ kontaktai:

(8-5) 213 16 11